Sok ogórkowo-bananowo-winogronowy ma charakter oczyszczający. W 100 g soku jest aż 85,1 g wody. Ponadto bogaty jest w potas, który działa moczopędnie i pomaga organizmowi w procesach pozbywania się toksyn. Zawarta w soku witamina C chroni komórki przed zmianami wywołanymi niszczącym działaniem wolnych rodników.
Składniki:
- 3 ogórki (360g)
- 2 banany (240g)
- winogrona jasne (280g)
- szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
- Ogórki i banany obrać rozdrobnić w blenderze na jednolita masę.
- Winogrona umyć i wycisnąć w sokowirówce.
- Wszystkie składniki połączyć. Doprawić cynamonem.
Wartość odżywcza:
kalorie - 487 kcal
białko - 6,4 g
tłuszcze - 1,7 g
węglowodany - 106,6 g
błonnik - 11,2 g
Super pomysł!
OdpowiedzUsuń