Przykładowy jadłospis wspomagający płodność u kobiet

poniedziałek, 3 czerwca 2013

Śniadanie I




MUSLI Z JOGURTEM NATURALNYM:


  • JOGURT NATURALNY 2% TŁUSZCZU 150 G (1 KUBEK)
  • MUSLI Z OWOCAMI SUSZONYMI 30 G (3 ŁYŻECZKI)


BUŁKA OWSIANA Z POLĘDWICĄ:


  • BUŁKA OWSIANA 75 G (1,5 MAŁEJ)
  • MARGARYNA 10 G (2 PŁASKIE ŁYŻECZKI)
  • POLĘDWICA SOPOCKA 30 G (3 PLASTERKI)
  • POMIDOR 100 G (1 ŚREDNI)
  • SAŁATA 30 G (6 LIŚCI)
  • SOK POMARAŃCZOWY 250 G (1 SZKLANKA )




Śniadanie II



KANAPKI Z FETĄ:
PUMPERNIKIEL 80 G (2 KROMKI)
MARGARYNA 10 G (2 PŁASKIE ŁYŻECZKI)
SER TYPU "FETA" 40 G (2 ŁYŻKI)
RZODKIEWKA 50 G (5 SZTUK)
KIWI 100 G
HERBATA BEZ CUKRU




OBIAD




ZUPA KREM Z GROSZKU ZIELONEGO:
WŁOSZCZYZNA 60 G
OLIWA Z OLIWEK 8 G (2 ŁYŻECZKI)
GROSZEK ZIELONY 80 G
ZIEMNIAKI 100 G (2 MAŁE)

PIERŚ Z KURCZAKA W WARZYWACH:



MIĘSO Z PIERSI KURCZAKA 100 G
PAPRYKA CZERWONA 50 G (¼ DUŻEJ)
PAPRYKA ŻÓŁTA 50 G ( ¼ DUŻEJ)
OLIWA Z OLIWEK 8 G (2 ŁYŻECZKI)
POMIDOR 50 G
CUKINIA 150 G
RYŻ BRĄZOWY 60 G (4 ŁYŻKI)
BROKUŁY Z WODY 150 G
WODA MINERALNA



PODWIECZOREK
WIŚNIE W GALARETCE 150 G


KOLACJA
DORSZ W POMIDORACH 180 G
CHLEB ŻYTNI RAZOWY 40 G (1 KROMKA)
HERBATA BEZ CUKRU



Prześlij komentarz