- mleko 2 % tłuszczu -300 g,
- ryż - 40 g,
- cukier - 20 g,
- olej słonecznikowy - 10 g,
- mleko w proszku - 15 g,
Posiłek II - mięsny
- filet z kurczaka - 80 g,
- marchew - 40 g,
- pietruszka korzeń - 15 g,
- seler - 15 g,
- ziemniaki - 50 g,
- śmietana 18 % - 20 g,
- cukier - 10 g,
Posiłek III- mleczny z jajkiem i ze świeżo przepuszczonym przez sokowirówkę sokiem owocowym
- mleko 2 % - 300 g,
- kasza kukurydziana - 40 g,
- żółtko jaja - 15 g,
- cukier - 10 g,
- jabłko lub pomarańcz - 250 g,
- masło - 10 g,
- mleko w proszku - 15 g,
Posiłek IV mięsny z sokiem pomidorowym
- mięso wołowe (np. ligawa )- 80 g ,
- marchew - 40 g,
- pietruszka korzeń - 15 g,
- seler - 15g,
- ziemniaki - 25 g,
- pomidor - 250 g (do wyciśnięcia przez sokowirówkę świeżego soku),
- kasza jęczmienna - 40 g,
- oliwa z oliwek - 5 g,
- masło - 5 g,
- cukier - 5 g,
Posiłek V mleczny
- mleko 2 % - 300 g,
- kasza manna - 40 g,
- olej rzepakowy - 10 g,
- mleko w proszku - 10 g,
- cukier - 15 g,
Oczywiście wszystko musi być zmiksowane lub przetarte
Prześlij komentarz