Przykładowy jadłospis diety płynnej wzmocnionej

sobota, 26 kwietnia 2014

Posiłek I  - zupa mleczna z ryżem
  • mleko 2 % tłuszczu -300 g,
  • ryż - 40 g,
  • cukier - 20 g,
  • olej słonecznikowy - 10 g,
  • mleko w proszku - 15 g,


Posiłek II - mięsny

  • filet z kurczaka - 80 g,
  • marchew - 40 g,
  • pietruszka korzeń - 15 g,
  • seler - 15 g,
  • ziemniaki - 50 g,
  • śmietana 18 % - 20 g,
  • cukier - 10 g,



Posiłek III- mleczny z jajkiem i ze świeżo przepuszczonym przez sokowirówkę sokiem owocowym

  • mleko 2 % - 300 g,
  • kasza kukurydziana - 40 g,
  • żółtko jaja - 15 g,
  • cukier - 10 g,
  • jabłko lub pomarańcz - 250 g,
  • masło - 10 g,
  • mleko w proszku - 15 g,



Posiłek IV mięsny z sokiem pomidorowym

  • mięso wołowe (np. ligawa )- 80 g ,
  • marchew - 40 g,
  • pietruszka korzeń - 15 g,
  • seler - 15g,
  • ziemniaki - 25 g,
  • pomidor - 250 g (do wyciśnięcia przez sokowirówkę świeżego soku),
  • kasza jęczmienna - 40 g,
  • oliwa z oliwek - 5 g,
  • masło - 5 g,
  • cukier - 5 g,


Posiłek V mleczny

  • mleko 2 % - 300 g,
  • kasza manna - 40 g,
  • olej rzepakowy - 10 g,
  • mleko w proszku - 10 g,
  • cukier - 15 g,
Oczywiście wszystko musi być zmiksowane lub przetarte

Prześlij komentarz