Przykładowy jadłospis dla wegetarian

poniedziałek, 28 kwietnia 2014

Śniadanie:


  • miseczka chudego twarożku z rzodkiewką i szczypiorkiem 
  • szklanka soku z marchewki 

II śniadanie:


  •  miseczka warzyw gotowanych na parze skropionych łyżką oliwy lub oleju rzepakowego 
  •  szklanka soku wielowarzywnego 

Obiad:
  •  talerz zupy brokułowej 
  •  3 łyżki brązowego ryżu 
  •  miseczka zimowej sałaty 
  •  miseczka surówki z kapusty pekińskiej z marchewką i cebulką doprawiona jogurtem 
  •  szklanka soku pomidorowego 

Podwieczorek:
  •  miseczka pomidora z chudym twarogiem 
  •  szklanka soku marchwiowego 
                                                     
                                                       
Kolacja:

  •  miseczka warzyw gotowanych na parze skropionych łyżką oliwy lub oleju rzepakowego 
  •  szklanka miętowej herbatki z cytryną
  •  pieczywo Wasa

Prześlij komentarz