DO ZUP KREMÓW DODAJEMY:
Krakersy
Zawierają sporo tłuszczu,który zwiększa kaloryczność potrawy. Ich wyrazisty smak dobrze komponuje się i z łagodnymi, i z ostrymi dniami.
Groszek ptysiowy
Ma delikatny smak i jest lekkostrawny. Świetnie uzupełnienie dietetycznych zup, np.zupy kremu z groszku , cukinii.
Minigrzanki
Pasują do wszystkich kremów oraz zupy cebulowej. Możesz je kupić lub zrobić sama: pokropione w kostkę kromki pieczywa zrumień na patelni z olejem.
Paluszki
Kruche lub z ciasta francuskiego będą doskonałe do mniej zawiesistych kremów i czerwonego barszczu.
DO ZUP CZYSTYCH DODAJEMY
Makaron
Nitki są świetne do rosołu. Kolanka czy muszelki możesz podać do pieczarkowej, ogórkowej.
Naleśnikowe kluski
Przygotujesz je, krojąc naleśniki na cienkie paski . Zastępują makaron w rosole czy pomidorówce.
Ryż
Możesz ugotować go tak jak lubisz: na sypko lub na półsypko i podawać np. do pomidorowej, rosołu.
Pasztecik
Z ciasta drożdżowego lub francuskiego z z mięsem czy pieczarkami są wyśmienite do ostrzejszych zup.
Prześlij komentarz