Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin.
Z kolendrą
Składniki:
- 2 posiekane ząbki czosnku
- łyżka posiekanej kolendry
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki kuminu
Jogurtowa z chili
Składniki:
- 1/2 szklanki jogurtu
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- szczypta chili
- 1/3 łyżeczki soli
Żurawinowa:
Składniki:
- 5 łyżek dżemu żurawinowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 7 łyżek sosu słodko-kwaśnego
- sok z całej cytryny
Cytrynowa
Składniki:
- sok i skórka startej sparzonej cytryny
- 5 łyżek oliwy
- łyżka drobnego cukru
- szczypta pieprzu
Prześlij komentarz