I ŚNIADANIE 270 kcal :
Omlet z pomidorami, rukolą i ziarnami słonecznika.
II ŚNIADANIE 120 kcal:
II ŚNIADANIE 120 kcal:
Średniej wielkości pomarańcza
OBIAD 410 kcal :
OBIAD 410 kcal :
Sałata z grillowaną wołowiną.
Składniki (2 porcje):
200 g polędwicy wołowej
10 pomidorków cherry
1 paczka mieszanych sałat
1 czerwona cebula
1 cytryna
1 pęczek świeżej kolendry
1 mała czerwona papryczka chilli
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka mielonego kminu
1 ząbek czosnku
sól i mielony pieprz
Przygotowanie:
Wołowinę opłucz, osusz i pokrój na cienkie paski. Pieprz, sól i komin wymieszaj z dwiema łyżkami oliwy. Obtocz w nich mięso.
Rozgrzej grillową lub teflonową patelnię i powoli smaż wołowinę, aż się zrumieni, ale bezie jędrna. Zdejmij ją z patelni i ułóż na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Umyte pomidory pokrój na połówki. Czerwoną cebulę obierz i posiekaj na cienkie półplasterki. By zrobić sos,czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sok wyciśnięty z cytryny, posiekaną paprykę chilli, resztę oliwy i drobno pokrojoną kolendrę.
Sałatę opłucz, osusz i rozłóż na talerzach. Ułóż na niej warzywa i ostudzoną wołowinę. Sałatę polej sosem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu, najlepiej z pszenną albo kukurydzaną tortillą. Możesz nią również nadziewać naleśniki lub wrapy.
PODWIECZOREK 280 kcal :
200 g polędwicy wołowej
10 pomidorków cherry
1 paczka mieszanych sałat
1 czerwona cebula
1 cytryna
1 pęczek świeżej kolendry
1 mała czerwona papryczka chilli
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka mielonego kminu
1 ząbek czosnku
sól i mielony pieprz
Przygotowanie:
Wołowinę opłucz, osusz i pokrój na cienkie paski. Pieprz, sól i komin wymieszaj z dwiema łyżkami oliwy. Obtocz w nich mięso.
Rozgrzej grillową lub teflonową patelnię i powoli smaż wołowinę, aż się zrumieni, ale bezie jędrna. Zdejmij ją z patelni i ułóż na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Umyte pomidory pokrój na połówki. Czerwoną cebulę obierz i posiekaj na cienkie półplasterki. By zrobić sos,czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sok wyciśnięty z cytryny, posiekaną paprykę chilli, resztę oliwy i drobno pokrojoną kolendrę.
Sałatę opłucz, osusz i rozłóż na talerzach. Ułóż na niej warzywa i ostudzoną wołowinę. Sałatę polej sosem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu, najlepiej z pszenną albo kukurydzaną tortillą. Możesz nią również nadziewać naleśniki lub wrapy.
PODWIECZOREK 280 kcal :
Mały jogurt naturalny z łyżką siemienia lnianego i miodu
KOLACJA 430 kcal:
KOLACJA 430 kcal:
Sałatka nicejska ( gotowane ziemniaki, zielona fasolka, tuńczyk, czarne oliwki, pomidory, anchois, bułeczka)
Prześlij komentarz