Truskawki w wersji light, czyli truskawki ze szpinakiem. To połączenie to prawdziwa bomba witaminowa. Smaczne, tanie i zdrowe - czy można chcieć czegoś więcej.
- 300 g truskawek
- 200 g młodego szpinaku
- 1 czerwona cebula
- kilka listków sałaty
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania :
- Ocet balsamiczny odparuj na suchej patelni, zlej do słoika, dodaj sok z cytryny, sól, pieprz.
- Zakręć słoiczek i mocno nim potrząsaj, aż składniki sosu się połączą.
- Cebulę obrać, pokroić w pół talarki, truskawki umyj i pokrój na połówki.
- Listki szpinaku i sałaty umyć i osuszyć, wyłożyć na talerz,, dodać truskawki i cebulę, wszystko skropić obficie sosem.
Wartość odżywcza:
Smacznego!
Prześlij komentarz