100% naturalny sok jabłko dzika róża od Polska Róża

piątek, 13 marca 2015


Ostatnio sprzyja mi szczęście, znów mogę przetestować nowy produkt, który co dopiero pojawił się na rynku :)
Chcę Wam przedstawić 100% naturalny  nieklarowany sok z jabłka i dzikiej róży bez dodatku konserwantów, barwników, koncentratów, cukru i wody, produkt firmy Polska Róża.
Firma Polska Róża jest obecna na rynku od 35 lat. Głównym założeniem przy tworzeniu Firmy było uruchomienie produkcji przetworów owocowych o możliwie najwyższych walorach odżywczych bez użycia konserwantów i jakichkolwiek dodatków chemicznych. Niepowtarzalność produktów bierze się z wysokiej troski o dobór surowców oraz rzetelną technologię.
Soki, nektary i syropy są produkowane wyłącznie ze świeżo tłoczonych owoców. Polska róża w produkcji kieruje się uczciwością wobec  klientów oraz troską o ich zdrowie. Nie korzystają z procesu zagęszczania soku owocowego, który degraduje wartościowe składniki owoców jak: karoten, antocyjany, witaminę C, aromaty i inne składniki odżywcze. Wszystko to kosztem wartości odżywczych w celu uzyskania niższych kosztów produkcji.
Firma posiada własny zakład produkcyjny z laboratorium, dwie ekologiczne plantacje oraz fundację - Instytut Polska Róża.
Soki naturalnie mętne zawierają czterokrotnie więcej flawonoidów. To najlepsze przeciwutleniacze. Usuwają  z naszego organizmy wolne rodniki  odpowiedzialne m.in. za starzenie się komórek czy powstawanie nowotworów.

Sok z jabłek

Sok z jabłek wzbogaca produkt o potas, żelazo, magnez, miedź, krzem, cynk, beta karoten, kwercetyny i mnóstwo pektyn. Bogactwo potasu, cennego elektrolitu, wspomaga natomiast nasz układ nerwowy, bierze udział w dotlenianiu mózgu, a tym samym – poprawia zdolność myślenia i koncentrację.Jabłka działają przeciwwirusowo, ułatwiają przemianę materii, obniżają  poziom cholesterolu i ciśnienie tętnicze krwi oraz zmniejszają apetyt.Witamina A, odpowiedzialna za jej młody i ładny wygląd oraz krzem – składnik, który uelastycznia ją, dotlenia, a także oczyszcza z nagromadzonych w niej toksyn.  Antocyjany zawarte w skórce czerwonego jabłka są naturalnym  antybiotykiem. Fruktoza stabilizuje poziom cukru we krwi. Błonnik zapobiega chorobom naczyń krwionośny, cukrzycy oraz jelit. Jabłka chronią także przed powstawaniem kamieni nerkowych oraz regulują pracę przewodu pokarmowego.


Sok z dzikiej róży

Sok z dzikiej róży wzbogaca produkt o dużą dawkę naturalnej witaminy C, beta-karotenu, bioflawonoidy i likopen zwiększające odporność organizmu na infekcje. Naturalnego witamina C, zawarta w owocach róży jest 3-5 krotonie bardziej aktywna  niż syntetyczna, gdyż chronią ją towarzyszące flawonoidy i kwasy organiczne. Owoce róży są najbogatszym źródłem kwasu askorbinowego - zawierają 840 do 3000 mg witaminy C w 100 g .Oprócz kwasu L-askorbowego w owocach znajduje się również kwas dehyroaskorbowy, produkt jego utlenienia. W miarę przechowywania zawartość witaminy C zmniejsza się a zwiększa zawartość kwasu dehydroaskorbowego. W surowcu obecne są również witaminy P, K, E, witaminy z grupy B, prowitamina A, bioflawonoidy. Spośród flawonoidów wykryto w owocach róży astragalinę, izokwercetynę i tylirozyd. Są również karotenoidy (β-karoten, likopen i zeaksantyna), ponadto garbniki, cukry (18%), pektyny (do 4%), kwasy organiczne (do 2%), w tym cytrynowy i jabłkowy (około 1,5%), olejek eteryczny (0,03%) i sole mineralne.

Owoce dzikiej róży działają ogólnie wzmacniająco. Witamina C i inne obecne w dzikiej róży uzupełniają niedobory witamin w chorobach przeziębieniowych, w ciąży, przy nadmiernej kruchości naczyń oraz kamicy żółciowej i nerkowej. Dzika róża działa także przy nieżytach przewodu pokarmowego, biegunkach, w chorobie wrzodowej żołądka, dwunastnicy, chorobach zakaźnych, reumatyzmie, oparzeniach oraz jako główny lek w objawach gnilca (szkorbut). Ponadto wyciągi z dzikiej róży zaleca się kobietom w okresie ciąży i karmienia, rekonwalescentom, w stanach ogólnego osłabienia i zmęczenia oraz stresu.


Dlaczego warto pić sok jabłko dzika róża ?



  • Sok jest bardzo dobrym źródłem witaminy C. Ma dużo potasu, żelaza, magnezu, miedzi, krzemu, cynku, beta-karotenu, kwercytyny i mnóstwo pektyn,
  • Pomaga w utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
  • Wspomaga produkcję naturalnego kolagenu, który spowalnia proces starzenia, hamują rozwój chorób krążenia oraz nowotworów, a także uszczelniają naczynia,
  • Zwiększa odporność na infekcje, powinny więc znaleźć się w diecie osób, które często się przeziębiają,
  • Likwiduje krwawienie  dziąseł
  • Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego
  • Bardzo skutecznie oczyszczają organizm z toksyn i cholesterolu. Korzystnie wpływają na stan paznokci, skóry i włosów
  • Zwiększa przyswajanie żelaza (wspomaga leczenie anemii)
  • Polecam zwłaszcza osobom odchudzającym się, bo  sok szybko daje poczucie sytości,
  • Przyczynia się do zmniejszenia uczucia  zmęczenia i znużenia
  • Wspomaga organizm w trakcie wysiłku umysłowego oraz ćwiczeń fizycznych

Prześlij komentarz