Składniki:
- Majonez 1 łyżka
- jajko ugotowane na twardo 8 sztuk
- szynka 2 plastry
- musztarda 1 łyżka
- rzeżucha posiekana 2 łyżki
- liście rzeżuchy 1 garść
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Jajka obierz ze skorupek, zetnij białko tak, żeby jajko postawić pionowo. Delikatnie wyjmij żółtko.
- Szynkę pokrój w drobną kostkę, utrzyj z żółtkiem i dodaj posiekaną rzeżuchę, majonez i musztardę. Dopraw solą i pieprzem.
- Białka napełnij farszem żółtkowym, forując kopczyki na wierzchu jajka.
- Ułóż na półmisku wyłożonym roszponką. Posyp każdą porcję rzeżuchą.
- Podaj zaraz po przygotowaniu, możesz udekorować rzodkiewkami.
Wartość odżywcza:
Smacznego!
Prześlij komentarz