
Składniki (8 porcje):
- 870 g mąki
- 2,5 szklanki wody
- 250 g sera feta
- 500 g dyni
- 1 cebula czerwona
- kilka gałązek tymianku
- 1,5 torebki drożdży instant
- pieprz
- Mąkę i drożdże wymieszaj. Powoli wlewaj wodę i zagnieść ciasto. Masę włóż do miski i włożyć na noc do lodówki. Dzięki temu ciasto nie będzie za puszyste.
- Wyjmij ciasto powinno podwoić objętość. Gdy się ociepli, podziel je na 8 części i rozwałkuj, na placki o średnicy 15 cm, Piekarnik nastaw na 220 st C.
- Miąższ dyni podziel na szerokie plasterki. Gotuj je na parze przez 5 minut. Cebulę pokrój w piórka.
- Wszystko ułóż na plackach. Posyp je pokruszoną fetą i piecz ok 15 minut. Dopraw pieprzem. Udekoruj tymiankiem.
Wartość odżywcza:
Prześlij komentarz