Sok dyniowo-brokułowo-cebulowy z pietruszką to napój wzmacniający i odnawiający siły witalne organizmu. Jest skarbnicą beta-karotenu, który przywraca skórze piękny wygląd. Witaminy z grupy B, występujące w soku w dużych ilościach, chronią układ nerwowy i dają mu siły do walki ze stresem. Witamina C jako silny antyoksydant zabezpiecza organizm przed zgubnym wpływem wolnych rodników. Wspomaga odporność i stymuluje układ immunologiczny. Olejki eteryczne zawarte w cebuli działają dezynfekująco na błony śluzowe i chronią przed infekcjami.
SKŁADNIKI:
- 300 g dyni
- 200 g brokułów
- 200 g cebuli (2 szt)
- 250 g jabłek (2 szt)
- 20 g natki pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Warzywa umyć i obierać, wycisnąć sok w sokowirówce i wymieszać.
- Natkę wypłukać, posiekać i udekorować nią każdą porcję soku.
Prześlij komentarz