- 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka mąki
- 4 ząbki czosnku
- majeranek, sól, pieprz do smaku
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 łyżka oleju
- Sos chrzanowy
Sposób przygotowania:
- Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrobić.
- Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę masy, następnie delikatnie wcisnąć ugotowane jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać.
- Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut.
- Podawać z sosem chrzanowym.
Wartość odżywcza:
Smacznego !
Prześlij komentarz