Pasta z brokułów na kanapki

niedziela, 30 sierpnia 2015

Szybka i prosta. Brokuł jest bardzo wartościowy (to chyba jedno z bardziej napakowanych wartościami odżywczymi i witaminami warzywo), a w tej postaci smakuje bardzo dobrze. Na śniadanie, na kolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp.



Składniki:
  • główka brokuła (500 g)
  • kostka sera feta light (270 g)
  • łyżeczka nasion słonecznika
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • mała cebula


Sposób wykonania:



  1. Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania prawie gładkiej pasty.
  3. Podawaj ją na kromkach pełnoziarnistego pieczywa, kładąc na wierz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.

Prześlij komentarz