ŻURAWINOWE
Składniki:
- 150 g żółtego sera
- 150 g sera fromage
- 30 g suszonej żurawiny
- Żółty ser ścieramy na tarce, łączymy z serkiem fromage oraz papryką i ucieramy na jednolitą masę z której formujemy kulki i obtaczamy je w żurawinie.
ZIOŁOWE
- 150 g tłustego twarogu
- 150 g sera koziego
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka różnych ziół: bazylii, oregano, majeranku
- sól pieprz
Sposób przygotowania:
- Twaróg ucieramy z serem kozim i śmietana przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
- Z masy serowej formujemy kulki i obtaczamy je w posiekanych ziołach.
ORZECHOWE
Składniki:
100 g sera topionego
50 g mielonych orzechów
Sposób przygotowania:
Ser topiony rozgniatamy widelcem i mieszamy z połową orzechów, aż uzyskamy jednolitą masę.
Formujemy kulki i obtaczamy je wreszcie orzechów.
Wszystkie kulki możemy ułożyć na liściach sałaty lub cykorii.
Prześlij komentarz