Cudowny napój dla oczu

poniedziałek, 1 sierpnia 2016

Ten sok to bogactwo witaminy A i beta-karotenu. Witamina A chroni narząd wzroku, zapobiega powstawianiu zmian w rogówce i siatkówce oka. Gwarantuje prawidłowe nawilżenie błon śluzowych oka i sprawność widzenia. Do tego zawarte w jagodach antocyjany chronią wrażliwe części oka, zwłaszcza siatkówkę, przed uszkodzeniem.



Składniki (2 porcje) :

  • 350 g czarnych jagód 
  • 350 g moreli 
  • 300 g gruszki 
  • szczypta imbiru 

Sposób przygotowania:
  1. Jagody umyć i zmiksować blenderem. 
  2. Morele umyć, pozbawić pestek i rozdrobnić blenderem. 
  3. Gruszki umyć i wcisnąć sok w sokowirówce. 
  4. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać, doprawić imbirem. W upalne dni można podawać z lodem.

Wartość odżywcza:


Smacznego !

Prześlij komentarz